Overslaan naar content

Berend over het werken bij Brainbrothers -part of 4NG

'Ik leer heel veel van de verschillende werkomgevingen en collega’s.'

Berend

3,5 jaar geleden begon Berend zijn Brainbrothers avontuur. Een enthousiaste Recruiter en meerdere leuke gesprekken zorgden ervoor dat hij de overstap maakte van zijn toenmalige werkgever. Nu ruim 3,5 jaar later is hij nog steeds blij met zijn keuze, geniet hij van de vrijheid en verantwoordelijkheid binnen zijn functie en heeft hij het gevoel dat hij echt waarde toevoegt.

In het kort, Berend is 39 en woont met zijn gezin in de polder. Berend is een Front-end developer met name gericht op de ontwikkeling in Angular. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met UX/UI en weet hij meer dan prima zijn weg te vinden in tools als Figma, Sketch en Adobe Suite.

Hoe het begon

Ik ben ooit benaderd door een Recruiter waar ik een heel leuk gesprek mee heb gehad. Daarnaast zat ik destijds in dubio of mijn toenmalige werkgever nog wel bij mij paste. Na het eerste gesprek met de Recruiter volgde er een gesprek met Ton (CEO Brainbrothers) en vervolgens met Sebastiaan (Client Director Brainbrothers) en Michiel (CEO 4NG).

De gesprekken ervoer ik als erg prettig en de verscheidenheid aan opdrachten sprak mij erg aan. De mogelijkheid krijgen om steeds bij een ander bedrijf met nieuwe mensen en projecten aan de slag te gaan, die diversiteit leek me leuk en ook erg leerzaam.

Het werken bij Brainbrothers

Hoe ziet een gemiddelde dag als een Brainbrother developer eruit?

De gemiddelde werkdag is door het uitbreken van Covid-19 natuurlijk wel wat veranderd. Doorgaans start ik de dag met het opstarten van de systemen, een controle op mijn mailbox en dan kijken welke taken er op mijn naam staan. Veelal werk je bij projecten in sprints, waardoor je vooraf wel een redelijk idee hebt wat er te doen staat. In de ochtend staat er een daily / standup gepland waarin wij onze taken van de dag ervoor bespreken en of er nog eventueel hulp nodig is of onduidelijkheden zijn. Uiteraard zijn er naast het ontwikkelen de bekende scrum events als refinements, planning sessie, retrospectives of gewone meetings over andere functionaliteiten.

Welke opdracht is je het meest bijgebleven?

Bij Valtech werkte ik aan twee verschillende projecten. Wij hebben daar in 3 - 4 maanden tijd honderden websites opgezet voor een grote klant. Hier hebben wij toen als team een white label site voor gerealiseerd in Sitecore. Dat is wel iets waar ik trots op ben.

Met welk project ben je momenteel bezig?

Ik werk nu voor Zwitserleven (Athora) waar ik mij bezighoud met de "Mijn Zwitserleven" omgeving. Hiervoor ontwikkel ik nieuwe functionaliteiten met Angular, NgRx, RxJs en Jest. Denk hierbij aan functionaliteiten als pensioen aanvullen en de mogelijkheid om persoonlijke gegevens in te zien en te wijzigen.

Hoe ervaar je de afwisseling qua opdrachten?

Ik leer heel veel van de verschillende werkomgevingen en collega’s. Dit is uiteraard soms even wennen en zoeken hoe je op welke plek het beste waarde toevoegt, maar vooralsnog is dit altijd goed gekomen en bevalt dit juist erg goed.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Hoe ervaar je de vrijheid binnen je functie?

Ik vind het fijn dat mijn werk het toelaat om op afstand te werken. Zeker met jonge kinderen thuis is dat wel een uitkomst. Daarnaast laat Brainbrothers mij vrij om met mijn opdrachtgever de invulling van de opdracht te bepalen

Heb je het gevoel dat je veel vertrouwen krijgt en hoe uit zich dat?

Vanuit Brainbrothers zelf wordt er goed geluisterd naar mijn wensen en mag ik zelf aangeven hoe ik mijn werkdagen invul, dat werkt voor mij erg prettig.

Aan de slag als Brainbrother

Zou je het werken als Brainbrother aanraden?

Brainbrothers part of 4NG is een bedrijf dat erg goed aan zijn medewerkers denkt en moeite doet om het hen naar hun zin te maken. Leuke presentjes, uitjes, evenementen. Je krijgt een vrij in te vullen studiebudget en alles is bespreekbaar. Hoewel het bonussysteem voor mij geen doorslaggevende factor was, is het uiteraard wel fijn om elke maand een bonus te krijgen en een leaseauto te kunnen rijden.

In hoeverre merk je dat Brainbothers onderdeel is van 4NG?

Alles wordt vanuit 4NG gedaan, dus zie ik 4NG ook niet echt als een ander bedrijf. Uiteraard werk ik voornamelijk buiten het kantoor van Brainbrothers dus zie ik mijn Brainbrothers collega’s niet heel veel. Gelukkig worden er vanuit 4NG veel evenementen georganiseerd om elkaar toch te blijven zien.

Over Brainbrothers

Brainbrothers is onderdeel van 4NG. Als development partner garanderen we digitale continuïteit door het leveren van digitale specialisten. Op deze manier ontzorgen wij onze opdrachtgevers zodat zij zich echt kunnen focussen op wat belangrijk is: het runnen van hun bedrijf.

Sinds 2015 hebben wij al meer dan 300 opdrachtgevers ondersteund in diverse branches.Dit doen we op het gebied van development, online marketing, testing en project management capaciteit. Naast dit brede scala aan digitale specialisten leveren wij ook complete development teams met en zonder regie, op elke gewenste locatie.

Wij gaan elke uitdaging aan in het digitale domein. Voor elk developmentvraagstuk hebben wij een passende oplossing. Daarom werken we samen met de leukste en snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Join our team

Lijkt het je leuk om bij leuke klanten aan de slag te gaan en het team van Berend te komen versterken? We maken graag kennis met je!