Skip to content

Gianni over het werken bij PossibilIT part of 4NG:

'Je wordt als individu echt gewaardeerd én gezien.'

Berend

Gianni (47 jaar) is al 3,5 jaar een aanwinst voor PossibilIT. Hij werkt als Salesforce Lead Developer en Consultant. Een belangrijke reden om aan de slag te gaan bij PossibilIT is het raakvlak met zijn eigen normen en waarden. Net zoals PossibilIT vindt Gianni het belangrijk transparant te zijn en klanten goed op de hoogte te houden tijdens het gehele proces.

Daarnaast hebben zowel Gianni als PossibilIT altijd het doel de klant te allen tijde met een tevreden gevoel achter te laten nadat een project is afgerond.

Salesforce Lead Developer & Consultant

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Ik mag mij dagelijks bezighouden met het ontwikkelen van het Salesforce platform en daarnaast schakel ik veel met Projectmanagers en uiteraard ook met de klant. Het varieert per project waar ik werk. In het begin van een project ben ik vaak veel over de vloer bij de klant voor workshops. Daarna werk ik voornamelijk remote. Die afwisseling bevalt mij erg goed.

Kan je wat meer vertellen over je huidige projecten?

Momenteel werk ik voor twee verschillende klanten. Voor Jobs Media Group houd ik mij bezig met de ontwikkeling van hun recruitment app. Daarnaast werk ik aan de Loyalty app voor Pets Place. Klanten kunnen hier een vip abonnement afsluiten waardoor ze in aanmerking komen voor mooie kortingen.

Welk project is je het meest bijgebleven?

Dit was het project dat we eerder deden voor Jobs Media Group. We ontwikkelden een package voor verschillende Salesforce CRM-omgevingen. De package zorgt ervoor dat wijzigingen makkelijk overgezet konden worden naar een andere Salesforce omgeving en er eenvoudig een label aangehangen kon worden. Hierdoor heb je een dochterbedrijf relatief makkelijk up and running.

In het kort, je kan het zo zien dat we boven op Salesforce een pakket hebben ontwikkeld die de klant gemakkelijk kan configureren en inrichten per dochterbedrijf dat in de basis dezelfde methodiek gebruikt maar voor een compleet andere doelgroep. Het was een flinke klus maar het eindresultaat mag er zijn.

Heb je een droomproject? Zo ja, wat zou dat dan zijn?

Het ontwikkelen van Widgets in voornamelijk lightning web components. Dit zijn handige plug-ins die klanten makkelijk kunnen installeren om bepaalde specifieke zaken te doen welke niet in het basis Salesforce pakket zitten.

Bijvoorbeeld een widget voor een vastgoedbeheerder die makkelijk de foto’s van een project kan tonen die bijvoorbeeld ook weer gebruikt kunnen worden voor het verhuren van appartementen via booking.com.

Hoe ervaar je de afwisseling binnen je functie?

De afwisseling vind ik heel erg fijn, dit is ook iets dat goed bij mijn karakter past. Ik vind het fijn om met veel verschillende disciplines bezig te zijn. Denk hierbij aan de fundering leggen voor een project, workshops geven, de mogelijkheden op het gebied van Salesforce presenteren.

Op het moment dat het project van start is gegaan komen er weer andere werkzaamheden bij kijken. Zo heb ik de mogelijkheid de klant te adviseren, het team aan te sturen, het functioneel in te richten van een project, onderzoek te doen en de kennis up-to-date te houden. Kortom, een hele afwisselende functie met veel uitdaging en nieuwe prikkels.

En hoe zit het met de vrijheid?

Die is heel erg voelbaar. Ik heb de mogelijkheid om nieuwe oplossingen aan te dragen die gewaardeerd worden door zowel de klant als mijn werkgever. PossibilIT heeft veel vertrouwen in mijn kennis en ze geven mij de ruimte om projecten te leiden, dit werkt heel goed voor mij.

Het werken bij PossibilIT

Waarom zou je het werken bij PossibilIT aanraden?

PossibilIT is een ontzettend ruimdenkend bedrijf dat van aanpakken houdt. Ze geven je veel vertrouwen, de ruimte om fouten te maken en je wordt als individu echt gewaardeerd én gezien. 

Sinds we onderdeel zijn van het 4NG ecosysteem merk ik ook dat we steeds meer samenwerkingen aangaan met andere labels. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze klanten nóg beter te bedienen omdat we ze kunnen helpen vanuit verschillende disciplines.

Gianni en Salesforce

Waarom heb je ooit voor Salesforce gekozen?

Salesforce is in mijn optiek het beste CRM-platform dat er is. Het is gemakkelijk in te richten, het heeft een mooie interface, wordt automatisch geüpdatet, is een cloud-based oplossing en 99,999% uptime. Hierdoor heb je de garantie hebt dat je data altijd bereikbaar is. Daarnaast heeft het een steile leercurve wat inhoudt dat de meeste zaken voor zich spreken en zeer intuïtief zijn opgebouwd. Iemand kan met weinig kennis al heel snel zijn weg vinden binnen het platform. Daarnaast maken ze het platform nog toegankelijker door gratis online lessen aan te bieden, deze worden “De Trailheads” genoemd.

Wat is je favoriete feature binnen Salesforce?

Visualstudio code als tooling om custom apps voor Salesforce mee te bouwen

Is er iets dat we nog moeten weten over Salesforce?

Salesforce richt zich ook op goede doelen. De CEO Marc Benioff heeft als doel om alle daklozen in San Francisco van onderdak te voorzien.

Trends om in de gaten te houden

Flow Orchestrator. Een krachtige tooling voor Salesforce admins om flows te configureren

Zijn er nog andere zaken over Salesforce of over je functie om te vermelden?

Dat we altijd op zoek zijn naar Nederlandstalige developers die het ook leuk vinden om consultancy werkzaamheden uit te voeren. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op, ik vertel je er graag meer over.Over PossibilIT

Wij bieden al 21 jaar software-oplossingen voor de toekomst, die waarde toevoegen aan jouw bedrijf. Met onze CRM en abonnementenbeheer systemen zorgen wij voor continue bedrijfsvoering. Zodat jij je kunt focussen op wat écht belangrijk is.

In de afgelopen 21 jaar tijd hebben wij ons gemanifesteerd als softwarespecialist met een breed producten- en dienstenpakket, opererend binnen diverse branches. Dit varieert van het automatiseren van administratieve processen en het implementeren en onderhouden van verkoopsystemen tot het ontwikkelen van CRM-oplossingen voor het abonnementen proces.

Wij ontwikkelen, implementeren en beheren CRM en subscription billing software voor klanten als Videoland, Tony Chocolonely en Talpa. Dat doen wij met een team van ruim 20 experts, zodat er snel geschakeld kan worden en wij aandachtig en secuur jouw maatwerk oplossing kunnen integreren.