Overslaan naar content

Rover over het werken bij 4net part of 4NG:

"Ik kan wel stellen dat je door de grote verscheidenheid aan projecten en frameworks echt veel leert bij 4net."

Rover

Zo versterkt Rover het team van front-end specialisten van 4net

Naam: Rover

Leeftijd: 27 

Werkzaam bij 4net sinds: 1 september 2021 

In de nazomer van 2021 mochten we Rover bij de 4net club verwelkomen. Sindsdien zijn we een bevlogen en enthousiaste Front-end developer rijker. Een echte toevoeging aan ons team van specialisten bij 4net.

Benieuwd hoe Rover zijn eerste jaar bij 4net heeft ervaren? Je leest het hier.Hoe het begon

Ten tijde van het eerste contact met Rover was hij werkzaam als Front-end developer bij een onafhankelijk zorgmiddelenplatform. Na 3 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging en kwam via een recruitmentpartij in contact met Irene (Corporate Recruiter 4NG) en zo is het balletje gaan rollen.

Na een goede eerste indruk tijdens zijn sollicitatiegesprek, een informeel gesprek over grasmaaiers én de fijne ligging van het kantoor besloot Rover de sprong te wagen. 1 september 2021 trad hij in dienst bij 4net.

Waarom 4net

Door de enorme diversiteit aan klanten krijgt Rover de kans om aan zowel grote als kleinere projecten mee te werken en werkt hij met verschillende frameworks. “Ik kan wel stellen dat je door de grote verscheidenheid aan projecten en frameworks echt veel leert bij 4net, je hebt de mogelijk om jezelf constant te ontwikkelen, daar word ik erg blij van.”

 Als Front-end developer ben je verantwoordelijk voor de interacties en draag je zorg dat het design uiteindelijk echt een website wordt met mooie generieke oplossingen. “Je kan de website echt eigen maken met mooie animaties en interacties, dat vind ik supergaaf.”

Naast het feit dat Rover elke dag mag doen wat hij het leukst vindt, de voorkant van websites bouwen, geniet hij ook erg van het werken in projectteams. “Ik vind het leuk om met verschillende disciplines samen te werken. Iedereen doet waar die goed in is en zo hebben we de mogelijkheid om een topresultaat op te leveren aan de klant.”

Een dag als Front-end developer bij 4net

Rover begint zijn dag standaard met een lekkere kop koffie en neemt vervolgens plaats bij een van de vele flexplekken die het kantoor rijk is. Er wordt bij 4net niet gewerkt met vaste plaatsen maar uiteindelijk zit je wel vaak met de mensen die aan hetzelfde project werken.  

 “Eenmaal aangekomen op mijn plek inventariseer ik wat ik die dag allemaal moet doen en of ik nog meetings heb staan. Over meetings gesproken, in de ochtend heb je als een Front-end developer standaard een daily stand-up van het project waaraan je werkt. Dit kunnen soms zelfs meerdere projecten zijn.”

 Na de stand-up stort Rover zich op het realiseren, fixen van findings en refinen van tickets. Rond het middaguur geniet hij van een uitgebreide lunch die vanuit het bedrijf wordt verzorgd. “Superfijn dat er vanuit het 4net een goede lunch wordt geregeld. Het is altijd superlekker en een fijn moment om gezellig bij te praten met collega’s.”

 Na de lunch gaat hij verder met het programmeren. “Uiteraard wordt er gedurende dag ook zo nu en dan gezellig gekletst met collega’s, dat vind ik belangrijk en daar haal ik ook energie uit.” Op vrijdagen luiden Rover en zijn collega’s bij voorkeur het weekend in met een lekker biertje.

Projecten

“Momenteel ben ik bezig met de website voor Yuverta. Dit is een project waar ik mij net name bezighoud met het front-end framework VueJs (gebaseerd op javascript).” Rover werkt in dit project samen met één andere Front-end specialist, twee Back-enders, een Scrum Master en testers.

In zijn korte tijd bij 4net heeft Rover veel toffe projecten mogen oppakken maar het project voor Yuverta springt er voor hem wel echt uit. “Wat dit project zo tof maakt is dat je de vrijheid krijgt om zelf te bedenken hoe je het project opzet. Je kan dan de nieuwste technologieën doorvoeren én gebruiken. Ook het samenwerken binnen het team van Yuverta is superleuk, hele fijne collega's.”

 Daarnaast heeft het project voor Kaemingk ook echt indruk gemaakt op de jonge developer “Kaemingk is het eerste project waar ik aan heb gewerkt bij 4net. Kaemingk is echt een groot en complex project. Ik heb hier enorm veel van geleerd, zo ook het werken in VueJs! Ik heb mee mogen ontwikkelen aan optimalisaties die voortkwamen uit nieuwe eisen vanuit de klant, bugs gefikst en had de mogelijkheid om mooie designs te vertalen naar code. Dit project heeft daardoor echt bijgedragen aan mijn ontwikkeling en was een mooie aftrap van mijn 4net carrière.”

Afwisseling

Als Front-end developer bij 4net is geen dag hetzelfde. Je werkt gelijktijdig aan verschillende projecten en in verschillende teams. “De afwisseling maakt het werken bij 4net voor mij heel interessant en nooit saai. Met al die verschillende projecten komt het wel aan op een goede en strakke planning. Er zijn periodes dat je dagelijks aan twee tot drie verschillende projecten werkt.”

Het werken in multidisciplinaire teams bevalt Rover erg goed. Het biedt hem de kans om met meerdere expertises te werken, van elkaar te leren en een mooi eindresultaat op te leveren aan de klant.

Ontwikkeling

Ontwikkeling is erg belangrijk binnen 4net. Naast dat je de mogelijkheid hebt om cursussen te volgen die hieraan bijdragen, krijg je maandelijks de tijd om jezelf te ontwikkelen met Research & development sessies.

 “Dit doen we meestal met alle Front-enders tegelijk. We beginnen de sessie vaak met het doornemen van de onderwerpen waar we op in gaan zoomen en wat voor waarde het heeft voor jezelf en voor 4net. De laatste tijd zijn we bijvoorbeeld druk geweest met het maken van animaties voor websites. In een R&D sessie bespreek je dan hoe je dit doet en waar een animatie voor is bedoeld. Zo hebben we de mogelijkheid om van elkaar te leren.”

 Naast het stimuleren van zelfontwikkeling vindt Rover het ook fijn dat hij veel vertrouwen krijgt vanuit zijn werkgever.“Als Front-end developer ben je vaak verantwoordelijk voor de gehele front-end. Een grote verantwoordelijkheid, maar wel erg gaaf. Gelukkig wordt er altijd de tijd genomen om feedback te geven en te ontvangen”.

 Hij hoort het als er iets niet goed gaat maar ook zeker als het wel goed gaat. “Dit uit zich vooral met complimenten of constructieve feedback tijdens reviews. Dit werkt voor mij heel goed en hierdoor krijg je steeds meer zelfvertrouwen.”

Zou je het werken bij 4net aanraden?

“Absoluut. We hebben een hele leuke werklocatie midden in het bos, je komt te werken met leuke mensen en je kan super veel leren. De afwisseling tussen grote en kleine projecten, de vrijheid en verantwoordelijk die krijgt maakt het werken bij 4net echt een feestje. Daarnaast wordt ervan uit zowel 4net als 4NG veel georganiseerd. Zo gaan we dit najaar met ruim 190 collega’s naar Malaga, daar heb ik heel veel zin in”.

Ben je net zoals Rover enthousiast geworden over het werken bij 4net? Bekijk dan hier de vacature!