Skip to content

Learning Consultant - Teamlead

Utrecht, Utrecht, NederlandBright Alley

Functieomschrijving

Heb jij ruime ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van digitale leeroplossingen binnen de bureaudynamiek? Op zoek naar die volgende stap? Een waar je naast projecten ook actief bezig bent je collega's te ondersteunen bij hun groei? Waar je meedenkt over de koers en strategie van ons bureau? Processen optimaliseert gebaseerd op jouw ervaring? Wij zoeken een enthousiaste en ervaren Learning Consultant, die de verantwoording kan en wil dragen voor het expertise "Learning Consultancy" binnen onze organisatie als Teamlead.

Wie zijn wij?

Bright Alley is een Digital Learning Agency en maakt (meestal digitale) leeroplossingen voor tal van toonaangevende organisaties in Nederland en soms daarbuiten, zoals Boskalis, Ministeries, ABN AMRO en KLM. Onze oplossingen zitten op het snijvlak van Design, Didactiek en Techniek en altijd gericht op de medewerkers van onze opdrachtgevers.

Wij adviseren organisaties niet alleen bij de ontdekkingstocht naar de beste oplossing, maar we ontwerpen en bouwen deze oplossingen daarna ook binnen een multidisciplinair team. Learning Consultants zijn primair verantwoordelijk voor het onderwijskundige/didactische component binnen deze oplossing, dat reikt van leerstrategie tot instructioneel ontwerp, van leerdoel tot copy en altijd deelverantwoordelijk voor het concept. Ze bevragen inhoudsexperts en onderhandelen over welke content wel-of-niet de eindoplossing haalt. Ze kennen de mogelijkheden en beperkingen van marktconforme tooling zoals Moodle en Articulate en weten deze tools optimaal te benutten.


Bright Alley is onderdeel van 4NG, een full-service bureau netwerk dat bestaat uit 10 bureaus. Met ruim 400 gedreven specialisten aan boord heeft 4NG ieder specialisme onder één dak. En daarmee worden alle facetten van de digitale klantreis aangepakt. 


Wat ga jij doen?

We zoeken een ervaren collega met ruime digitale (learning) bureau-ervaring. Je bent onmiskenbaar een bewezen kracht binnen het vakgebied en kan klant en collega’s aansteken met je enthousiasme en toegepaste kennis op het gebied van didactiek en digital. Collega's weten je snel te vinden als sparringspartner en kunnen zich aan jouw ervaring en inzichten optrekken. Zelf draai je ook gewoon mee in de projecten en ontwerp en ontwikkel jij leeroplossingen. Je houdt daarbij het bredere “digital” speelveld doorlopend in de gaten om de organisatie en je collega's te voeden met signalen die van toepassing kunnen zijn op de koers en strategie.

Naast dit werk, draag je ook de HR-verantwoordelijkheid voor het team. Dat betekent bezetting, declarabiliteit, opleiding, kwaliteit, motivatie, vitaliteit en alles wat verder bij het managen van een team komt kijken. Je rapporteert daarbij direct aan de Head of Operations en je kan sparren met de andere Leads. We hebben een Lead Developer, een Lead Designer en een Lead Projectmanager - want we geloven dat de beste begeleiding komt van iemand die zelf midden in het werk staat en het voorbeeld geeft. 

Wat krijg je van ons?
 • Je ervaring en talent niet alleen inzetten in projecten, maar ook met het coachen en opleiden van collega’s.
 • Klanten en de markt in de breedste zin inspireren met een toffe pitch, workshop of iets anders leuks.
 • Een adviseursrol binnen projecten als vraagbaak voor collega’s met minder ervaring.
 • Volop mogelijkheden om je kwaliteiten, vakkennis en persoonlijk verder te ontwikkelen. Wij willen namelijk ook dat onze medewerkers op hun top presteren.
 • Marktconform salaris, laptop, telefoon en mobiliteitsoplossing.
 • Donderdag een volledig verzorgde borrel in onze skybar.
 • Medewerkers kunnen meedoen met Yoga, Bootcamps en tal van initiatieven zoals bowlen, bedrijfshockey, hardlopen etc.


Pal naast stadion Galgenwaard in Utrecht én op nog geen vijf minuten afstand van de snelweg vind je ons kantoor. Dit is de plek waar je het maximale uit jezelf haalt. En waar je vanuit onze eigen skybar op de 22e verdieping een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Vereisten

Wie ben jij?
 • Minimaal 8-10 jaar adviserende, ontwerp- en ontwikkelervaring op het gebied van digitale leerinterventies en/of verandertrajecten aan bureauzijde.
 • Een afgeronde relevante WO-opleiding zoals bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend: Onderwijs- of Opleidingskunde, Ontwikkelingspsychologie of Changemanagement.
 • Een heldere visie op je vakgebied en een constante nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen die je deelt met collega’s en onze klanten.
 • Technische ervaring met authoring tools zoals Articulate en het functioneren binnen een LMS. Moodle een pré.
 • Jij bent zichtbaar en communiceert helder, zowel in foutloos geschreven woord, als in enthousiaste presentaties, pitches of interactieve workshops. Zowel in het Nederlands als Engels.
 • Je brengt rust, nuchterheid en vakkennis op het moment dat een andere nerveus wordt.
 • Jij put uit ervaring en kan de-escaleren waar nodig.
 • Je begrijpt het stakeholderveld en betrekt de juiste stakeholders op het juiste moment.
 • Je bent zelfstandig en vindt veel vrijheid en verantwoordelijkheid prettig, je functioneert goed binnen een multidisciplinair team.

Let’s meet!

Als Bright Alley geloven wij in verschillen: in mensen, karakters, expertises. Juist die combinatie van verschillen verbindt ons en zorgt voor oplossingen die impact maken. Wij geloven in je. Gewoon, in wie jij bent. Want van anderen zijn er al genoeg. Het maakt ons daarom niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie. 

Heb je nog vragen? Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Oscar via oscar.vanderhorst@brightalley.nl.


* Wij stellen geen prijs op acquisitie ten aanleiding van deze vacature.

* Dit is een functie welke wij graag invullen met een collega die samen met ons bouwt aan de organisatie. We zijn niet opzoek naar ZZP of Interim.

of